DE PORTIER

Vergaderlokaal De Portier in Aalst

Voor het sportcomplex Schotte ontdek je de twee prachtig gerenoveerde poortgebouwen van de oude leerlooierij Schotte. Samen met de lange fabrieksmuur vormen zij het iconische straatbeeld van de Kapellekensbaan.

Eén van deze gebouwen is de uitvalsbasis van Sportwijk Schotte: De Portier. Dit gebouw is immers eigendom van Atletiek Land Van Aalst, één van de stichtende clubs van de Sportwijk.

De buitenzijde werd met veel aandacht voor het oorspronkelijke uitzicht in ere hersteld, en aan de binnenzijde werd een volledige nieuwbouw opgetrokken. Dit zorgt ervoor dat het gebouw multifunctioneel ingezet kan worden. Clublokaal met doucheruimtes, kantoor voor Sportwijk Schotte, co-workingspace, externe vergaderruimte of locatie voor evenementen.

Alle ruimtes zijn state-of-the-art ingericht, gebouwd volgens de modernste technieken en werden maximaal afgewerkt met duurzame materialen. Waar mogelijk werd de locatie zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor personen met een beperking.

SPORTSITE SCHOTTE

In de legendarische Kapellekensbaan, ligt één van de meest moderne sportsites van het land. Op de voormalige site van leerlooierij Schotte werd een hypermodern multifunctioneel sportcentrum gebouwd met een enorme sporthal, een Olympische turnhal, een gevechts- en danszaal fitnesszaal. Ook de klimmogelijkheden, mountainbikeroutes, kajak,… en zoveel meer zullen je sporthart sneller doen slaan.

Het sportcentrum vlakbij een gerenoveerde atletiekpiste. Joggers en wandelaars komen aan hun trekken op de routes doorheen het stadspark en de natuurgebieden Gerstjens en het Osbroek.

Meer dan 30 sportclubs hebben hun uitvalsbasis in Schotte en ook de Aalsterse Sportdienst nam er haar intrek. Het sprak dus voor zich dat Sportwijk Schotte zich op de site zou vestigen. Meer informatie over het sportcentrum vind je op de website van de stad.