G-atletiek

G-atletiek bij Atletiek Land Van Aalst

Atletiek Land van Aalst richt zich tot alle liefhebbers van de atletieksport... jong en oud, beginners en gevorderden … en vanaf dit jaar verwelkomen we met plezier jonge G-sporters.

Vanaf oktober 2021 start ALVA een aangepast aanbod voor kinderen met een verstandelijke beperking en/of autismespectrumstoornis tussen 7 en 14 jaar.

Het doel is hen op een speelse en aantrekkelijke manier de drie grote hoofdonderdelen van de atletieksport (lopen, werpen, en springen) bij te brengen.

De trainingen gaan steeds door op zaterdagmorgen op de terreinen en de piste van het stedelijk sportcentrum ‘Osbroek’. Al onze trainers en begeleiders beschikken over een trainersdiploma en volgden G-sportopleidingen.

Liever eerst even proberen? Dat kan! Je hebt de mogelijkheid een maand te “proeven” voor slechts 10 euro. Je ben automatisch verzekerd. Daarna kan je kiezen voor een volwaardig lidmaatschap.

Meisje met Syndroom van Down op een atletiekpiste

Praktische info

  • Doelgroep: Verstandelijke beperking en/of Autismespectrumstoornis
  • Leeftijd: 7 tot 14 jaar
  • Wanneer: Elke zaterdagochtend vanaf oktober 2021
  • Waar: Terreinen en de piste van het stedelijk sportcentrum ‘Osbroek’
  • Kostprijs: Proeven van het aanbod kan reeds voor slechts €10

Klaar voor het startschot in onze club? Neem dan contact op via mail met onze G-sportverantwoordelijke via het adres gsport@atletieklandvanaalst.be.

Om onze G-atleten optimaal te kunnen begeleiden, spreken we voor de start van de sessies graag een moment af voor een gesprek. In dit gesprek maken we graag al even kennis met de atleet om onze begeleiding zo goed mogelijk te kunnen aanpassen tijdens de sportsessies.