G-sport? Wat is dat?

G-sport in Aalst? Waarom is dat eigenlijk belangrijk?
Personen met een beperking hebben extra nood aan sport en beweging. Een gebrek aan beweging heeft directe negatieve gevolgen op het zelfstandig functioneren. Een goed G-sportaanbod betekent dus meteen ook een hogere zelfredzaamheid voor personen met een beperking.

Maar ook het ook het sociale aspect van sport  is zéér belangrijk. Meer dan ooit beseffen we dat sport een sociaal bindmiddel is. G-sport helpt mensen met een beperking om uit een sociaal isolement te komen en zich te integreren in de maatschappij.

In Aalst zijn er naar schatting meer dan 10.000 mensen met een ziekte of beperking die zich daardoor gehinderd voelen in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Hoog tijd dus dat het G-sportaanbod in lijn staat met hun noden. Sportwijk Schotte engageert zich daarom om een G-weldig nieuw aanbod te verzekeren vanaf het seizoen 2021-2022. Naast de bestaande G-werkingen komen er zo dus in één klap een aanbod G-atletiek, G-gymnastiek en G-MultiSkillz bij. Op die manier zet Sportwijk Schotte de deur wagenwijd open voor G-sport.

G-sport