G-sport? Wat is dat?

G-sport in Aalst? Waarom is dat eigenlijk belangrijk?
Personen met een beperking hebben extra nood aan sport en beweging. Een gebrek aan beweging heeft directe negatieve gevolgen op het zelfstandig functioneren. Een goed G-sportaanbod betekent dus meteen ook een hogere zelfredzaamheid voor personen met een beperking.

Maar ook het ook het sociale aspect van sport  is zéér belangrijk. Meer dan ooit beseffen we dat sport een sociaal bindmiddel is. G-sport helpt mensen met een beperking om uit een sociaal isolement te komen en zich te integreren in de maatschappij.

In Aalst zijn er naar schatting meer dan 10.000 mensen met een ziekte of beperking die zich daardoor gehinderd voelen in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Hoog tijd dus dat het G-sportaanbod in lijn staat met hun noden. Sportwijk Schotte engageert zich daarom om een G-weldig nieuw aanbod te verzekeren vanaf het seizoen 2021-2022. Naast de bestaande G-werkingen komen er zo dus in één klap een aanbod G-atletiek, G-gymnastiek en G-MultiSkillz bij. Op die manier zet Sportwijk Schotte de deur wagenwijd open voor G-sport.

Driedaagse G-sport

Sportwijk Schotte zet de opstart van het nieuwe G-sportaanbod meteen kracht bij. De drie clubs slaan de handen immers in elkaar om samen voor het eerst een G-sportkamp te organiseren. De ‘G-sportdriedaagse’ gaat door op 3-4-5 november en richt zich naar jongeren met een verstandelijke of fysieke beperking tussen de 6 en 12 jaar.

Wie inschrijft kan proeven van het nieuwe G-sportaanbod van de drie sportverenigingen. De deelnemende jongeren met een beperking kunnen zich uitleven binnen de aangepaste sessies G-atletiek, G-gym of G-Multi Skillz. Een aangename sfeer, doorgedreven begeleiding en aandacht voor de sporters staan centraal tijdens het kamp.

Deelnameprijs is 60 euro voor het hele kamp. Hiervoor ben je meteen verzekerd én krijg je dagelijks een flesje water en stuk fruit.

Goesting om je uit te leven en te proeven van het nieuwe
aangepaste sportaanbod uit onze Sportwijk? Geef dan
het beste van jezelf tijdens de eerste editie van de
G-sportdriedaagse.

Schrijf je nu in!

G-sport